Studie i tal

God afton alla hennor (jag bljer hen efter eget bevåg)! Tiden går, men ändå sitter jag uppe klockan 2:25 på en tisdag och skriver på en historieuppgift om kalla kriget. Intressant, men då deadlinen var för sisådär 50 timmar sedan, har fascinationen genomgått en förvandling, och ersätts därmed med desperation. Det är inte lätt att välja ord...

Då är det väl tur att herr Hitchcock finns som inspiratör (eventuell koppling till kalla kriget är omedveten). När jag inte kollar på, läser om eller pratar om film, är jag väldigt förtjust i att se konstartens utövare prata i intervjuer. Eller som i detta klippet, där Alfred Hitchcock håller ett tal efter att ha fått Amerikanska filminstitutets pris för livsgärning inom film (klagomål för isig översättning godtas ICKE).

Jag älskar hur Hitchcock i början utan att röra en min tar priset innnanför sin kavaj. Trots att han är vid 79 års ålder (ett år efter detta klipp dog han), lyckas han skämta till det med sin morbida, men ack så charmiga stil. Jämförelsen att få priset av filmkollegor med att bli dömd för mord av en jury bestående av ens nära och kära är obeskrivligt klockren!

Nu ska jag återgå till Harry S. Truman, Gorbatjov och gänget, undrar om ett slipsmord skulle passa in i texten?
"For you young people, my message is; stay out of jail"

RSS 2.0