Det blev ingen påskhare i år...

...för den blev hänsynslöst mördad och serverad på restaurang, till samma barn som grät över att haren inte kom.


Happy easter, meatster! Som så ofta, var det ett tag sedan jag skrivit här på bloggen. DET BETYDER ATT JAG HAR BLIVIT DEPRIMERAD! Nejdå, men det har ju trots allt varit påsk.

Påsken, detta firande av Jesu död och återuppståndelse, betyder för mig inte så mycket religiöst. Men ärligt talat, är det så originellt? Jag tror inte ens att Sveriges semi-kristna bryr sig om att det är si och så många år sedan västvärldens skäggige hjälte blev korsfäst.

Hur som helst, trots min klart ateistiska trosuppfattning, har denna påsken blivit tämligen traditionsenlig. Påskmiddag, Arvo Pärts bibliska körverk Passio och inte minst, besöka kyrkan för gudstjänst. SVT sände nämligen denna gudstjänst LIVE på morgonen, och min syster var med i kören! "Mahn klapphar inteh händerna när de ä långfreda'n" sa en gubbe med rättrådig stämma. Men hosta kunde de miljontals pensionärerna som samlats i kyrkan göra utan dåligt samvete!

Det var...helt okej, faktiskt. Man blandade tråkiga psalmstycken med Karl Jenkins "Stabat Mater". Roligt nog blev jag filmad ett flertal gånger. I sann dryg-anda ansträngde jag mig för att se låtsasreligiös ut (sitta med handen på hakan och kolla förstående).

Ingen som sett det på TV kommer ha fattat att det var ironiskt.

Jag har besökt Stockholm också. Jag, min ömsinta moder och oklanderlelrliga syster hann både kolla på "The Artist" (Som min kommande filmkrönika i 100% Östersund delvis kommer att behandla), besöka östasiatiska musét och höra Malena Ernman sjunga verk av Hendel. Dessutom hittade jag massvis med böcker och filmer, däribland:

-James Joyce pjäs Exiles
-En novellsamling med Thomas Mann
-En bok om Orson Welles
-Filmklassikern "Spelets Regler", rangordnas ofta som tidernas bästa film av kritiker
-Japans Historia, en bok om.......JAPANS HISTORIA!

Är allmänt emot att stoltsera med att man konsumerat, det känns så vidrigt med tanke på hur jävligt och fattigt hundratusentals SVENSKAR har det just nu (kan det ha något att göra med alliansens grymma, samhällssegregerande politik att göra?). Men jag är så obeskrivligt nöjd över dessa fynd!

Idag kom jag hem från att ha varit med Moa Marken och hennes familj i deras stuga i Åre. Det blev mycket brittisk film och ironiskt dravel. Det var riktigt trevligt!

Känner för övrigt att mina senaste blogginlägg ibland tenderat att bli rätt allmäna beskrivningar av vad jag har gjort. Men det blir lätt så när man inte bloggat på ett par dagar. Väntar er frammåt mer ämnesspecialiserade blogginlägg om TÄNKVÄRDA SAKER! (Ledsen, jag vet inte hur man bäst snor vodka från farsan!)

Här är för övrigt vad jag lyssnat på mest den gångna veckan. Har blivit helt besatt av Sergei Rachmaninoffs andra pianokonsert, den påminner mig om allt vackert med världen, i skarp kontrast mot den obehagliga soulpop-musiken som frekvent spelades på hotellet jag huserade i under Stockholms-visiten. Med de ljuva tonerna tackar jag för mig.

Kolla, en bild på Richard Wagner! Han var nationalist och antisemitist. Sverigedemokraterna säger säkert att de älskar hans politiska åskådning, dock tror jag knappast att de förstår ett dyft av hans musik. Oj, förlåt, vad fördomsfull jag var, SD älskar nog klassisk musik!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0